Dream Girl ✰

Hello Dear! you came to my blog!
The place where I keep my dreams
I hope you enjoy the journey through my life and adventures and do not leave without comment!
Follow + Dashboard

: See you soon...!

>>Twitter


>>Instagram

Follow @shawol_here

The Past...


Dream Talking ✰


Banner Girl ✰

*Copy And Paste it into your blog
Tell me you Dreams

Please be friendly
and Respect me



Thanks To!

Skin by; Kiimy Ys
Icons by SC
Pictures: WeIt & Tumblr
Sozai: 7thdisorder
Editor: You! ~


//Tips: Dapatkan Followers untuk blog !
posted at: Tuesday, 28 May 2013 | 01:47 | 1 Love! | Give me some love?



Tajuk entri kali ni laen sikit, selalunya buat entri pasal kehidupan saya. Oklah, ramai bloggers kat luar sana nak sangat2 ade ramai followers kan? Same la, saya pun nak ramai followers jugak. Bila berblogging ni, perkara utama yang perlu kita buat tarik sebanyak boleh pengunjung ke blog kita.


  • Ada satu tips yang saya baca daripada blog Cik Aish, dia kata jika followers kita tak sampai 300, kita jadilah mesra alam dengan blogger lain untuk dapatkan follower. Lepastu, bila dapat 300, fokus pada entri pulak. 
  • Guna konsep I FOLLOW U, U FOLLOW I BACK. Konsep ni memang berkesan! Saya baru je guna konsep ni semalam dan alhamdulillah dapat 'pulangan yang lumayan jugak. Bayangkan mula2 saya ada 250 followers, then bila guna konsep ni, terus naik dan sekarang dah 284 followers. 
  • Kalu nak tarik orang, kita boleh 'hias' blog kita cantik2 supaya nanti orang suka berkunjung ke blog kita. Tulislah kat sidebar ke, "U Follow I,I'll follow U''. haha Gerenti orang yang tengah cari followers masa tu, akan follow blog korang macam saya :) Tapi korang jangan jadik jahat, bila orang tu dah follow U, korang tak mau follow diorang balik. Tak aci tuu~ 
  • Bila berblogwalking tu, jangan lupa tinggalkan jejak anda dekat shoutbox ya! 
  • Kalu ade bajet, buat kontest dengan syarat kena follow blog korang. Nie yang BEST^_^ 
  • Bila buat entri tu buatlah entri2 yang kreatif sikit, yang orang minat nak baca. Then, kalu boleh gunalah ayat yang orang senang nak faham. Elakkan guna singkatan kata, sebab orang macam saya ni bukannya faham sangat bahasa SMS. 
  • Apabila berblogwalking, tinggal la komen korang kat entri baru dalam blog yang korang jenguk tu. Itu sahaja daripada saya. Harap dapat membantu. ^_^ 


Psttt : Jangan lupa follow blog saya tau! Hehe.. Credit entry to U
-Nisha-

//5YearsWith샤이니
posted at: Friday, 24 May 2013 | 20:19 | 1 Love! | Give me some love?


Annyeong~!

Yeay!! Cuba teke hari ni hari apa? :) Hehehe.. Not my besdey la! But, SHINee 5th Anniversary !! Happy Anniversary Oppa!! Louve u guys!! :) hehehe.. Cer tengok gambar kat atas . Gambar time first2 debut dorang :3 Ngeee.. Tengok muka taemin .. muda kn? Yelaa.. Form4 kott :3

Okay, jom kita tengok Gambar2 dorang sebelum dan selepas jadi artis ^_-

Onew
Sebelum
Selepas

Jonghyun
Sebelum
Selepas
Key 
Sebelum
Selepas
Minho
Sebelum
Selepas
Taemin
Sebelum
Selepas

Keseluruhannya,

Ngee~! Amacam? Berubah kn? :) hehehe. Oit! Jgn igt dorang wat pembedahan plastik plak --'' Just Jjong je yg wat k?? Itu pun sbb dia aksiden -_-'' Btw, Jom kita dengar lagu Debut dorang ^^

Replay
Love Like Oxygen
Lagu dorang sekarang yang paling Terhangat!
Dream Girl
Why So Serious
hehehe.. Panjang pulak Entry kali ni ye dak? >.< By the way, Ni kek yang Nisha buat dan doodle khas untuk SHINee ^_-
*Psst! Just joke k? Kek tu bukan yg aq buat LOL Doodle tu pun :) Sje nk banggakn diri LOL*

Okayla... Sampai di sini sahaja. Kepada yang sudi baca, terima kasih. Kalau tk nk komen takpa :)
-Nisha-

//Saya nak Blogger Card Running Man | Song Ji Hyo
posted at: Thursday, 23 May 2013 | 03:31 | 1 Love! | Give me some love?


click banner if u wanna join okay? :)
Name : Nisha
Card : 2 
-Nisha-


//Review Pemenang SDSP!
posted at: Wednesday, 22 May 2013 | 01:03 | 3 Love! | Give me some love?


Annyeong~! Okay, Nisha baru post Doodle2 Samsung Phone tu kt pemenang. Harap Pemenang Suke dgn Samsung Doodle phone tu <3 Okay2, jom kite teruskn dengan aktiviti mereview blog!! :D


>Here!<
Blog Yang "Pink colour ~" Hahaha.. Memang comel ! :) Kemas.. Load pun tak lambat sangat. Tuannye pun okay jugak. LOL >.< Nisha suke sangat tengok header tu. Bling-Bling @_@ hehehe.. Anyway, Jomlah terjah blogger ni ! ^_^


>Here<
Yeay!! Blue Blog! Love it! Kemas, Comel = Cun! Btw, Nisha mmg suka kn biru >.< Ngee~! Hampir sume barang Nisha warna biru. Anyway, Doodle kat header tu memang coooomel!! :D Blog ni memang tak lambat loading. bukak kejap je da habis load ^^ Jomlah terjah ! ^_^

>Here<
Pink + Kawaii .. Comel2 <3 Suke tengok header tu. Ade Lappy ^_^ Lagu pun kene dengan blog. Kemas.. Tak lambat loading .. Sume memang okay! ^_^ Tak tawu nak kata apa daa >< kekeke.. 
Jomlah Terjah!

>Here<
Blog yang Superb Yellow! Memang Cun! Love it! Doodle kat header tu pun da memang nmpk okay! Kemas + Rapi!! ^_^ Tak banyak sangat Widget kt blog. *Good!* Ringan + Cepat Load.. Haa.. Blog ni jenis yg islamik sikit ^_- Ngeee .. Memang Best masuk blog ni! Jom Terjah! 

-Nisha-

//Pemenang SDSP!
| 00:18 | 1 Love! | Give me some love?


Anyeong~!
Okay, Hari ni Nisha nak umumkn pemenang untuk SDSP. Jangan risau, Semua yg join akan mendapat hadiah :) *hahaha 9 org je pun >.<'' * Baiklah, Jom kita mulakan ^_^

5 Orang yang mendapat Samsung Doodle Phone

  1. http://fkarmilabudakminatkartun.blogspot.com/2013/05/segmen-doodle-samsung-phone.html
  2. http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/05/segmen-doodle-samsung-phone.html
  3. http://miradila96.blogspot.com/2013/05/segmen-doodle-samsung-phone.html
  4. http://munauwaratul.blogspot.com/2013/05/segmen-doodle-samsung-phone.html
  5. http://www.cikfie.com/2013/05/segmen-doodle-samsung-phone.html

4 Orang yang akan direview

  1. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/05/segmen-doodle-samsung-phone.html
  2. http://norvanida.blogspot.com/2013/05/segmen-doodle-samsung-phone.html
  3. http://mydreamswithforyou.blogspot.com/2013/05/segmen-doodle-samsung-phone.html
  4. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/05/segmen-doodle-samsung-phone.html
So, tunggu entry yang akan datang insyaallah dalam minggu ni juga Nisha postkn Doodle tu. Kejap lagi nk review Blog peserta :)
-Nisha-

//Update! Dah Tamat Segmen DSP
posted at: Tuesday, 21 May 2013 | 03:45 | 0 Love! | Give me some love?



Annyeong, Alhamdullilah, Akhirnya segmen SDSP sudah pun Tamat. Sebanyak 9 peserta yang join. Gomawo :) Hahaha.. Walaupun tk berapa nak ada sambutan sangat, Nisha tetap bersyukur sebab ada yang join >< hehehe.. Hurmm.. Nisha dah buat keputusan, hanya 5 orang yang akan mendapat Samsung Doodle Phone tu. Eh? Apasal plak?? Huhuhu.. Nisha ade katekan yg 15 peserta yg bertuah akn mendapat Samsung Doodle phone ? Tapi sekarang hanya 9 orang yg join .. So, Nisha cadang Nisha hanya memilih 5 orang yang bertuah sahaja yang akan mendapat doodle. Nisha minta maaf kepada 4 peserta yang tak dpt Samsung Doodle tu .. Kepada 4 peserta ni, dorang akan dapat review dari nisha :) Harap korang berpuas hati dengan makluman Nisha hari ni. Sorry sebab lambat update. Nisha sekarang takda masa sangat nk blogging sendiri. sebok dgn edit blog org. ni pun kejap je on --'' Okaylah.. Assalammualaikum. Insyaallah esok Nisha update senarai pememenang. So tunggu k? :)
-Nisha-

//Segmen Doodle Samsung Phone
posted at: Monday, 20 May 2013 | 03:51 | 11 Love! | Give me some love?


TAMAT!
Annyeong~! Hari Ni Nisha nak buat satu Segmen Doodle. ^_^ Dgn Lafaz bismillahirrahmanirrahim, Jom kita mulakan ! :)

Link Banner
http://1.bp.blogspot.com/-wZXQZ9s6VW8/UZDEONghrNI/AAAAAAAAB38/HOfZfJDzoPE/s1600/SDSP.gif
Link Entry 
http://annyeonghaseyooppa.blogspot.com/2013/05/segmen-doodle-samsung-phone.html
  • Syarat-syarat :

  1. Mempunyai Blog
  2. Follow blog Super Awesome 
  3. Buat satu entry khas bertajuk "Segmen Doodle Samsung Phone"
  4. Tinggalkan link entry di kotak komen. Tempat lain takkan di layan!
*Contoh*
  • Di dalam entry sertakan,
  1. Satu Gambar yang nak letak kt phone tu 
  2. Bagi dua code warna . Pilih di >SINI<
  3. Bagi Nickname awak. Jangan terlampau panjang :)
15 peserta yang bertuah akan memiliki  Doodle Samsung Phone :) 
Apa tunggu lagi? Marilah meriahkan Segmen ni ! ^_^
Tarikh Luput : 20/5/2013 *Munkin akan berubah*
Yang Benar,
-Nisha-


Name: Nisha!
Birthday: 5/8/2000
Made In: Malaysia
Hobbies: Reading, writing and listening to SHINee's songs
I Like: Coffee, K-POP, Anime and SHINee for sure <3
I Hate: Lies! ;c
I Love: My parents, my friends my Chinggu!

More than me!
I'm a Nisha . 13 years old. Live in Malaysia . But. My dreamland are in SHINee World.♡ My favorite color is blue and pink
I think in my past life I was a Drag Queen *-*
LOL. Anyway ... I'm A Super Panda Vampire Ninja Invisible ... Inveterate hedonist! Eternally in love with the sky. Normal my way. Some people say I have an obsession with Onew or Jonghyun... Well, i have it xD
“Now and then it’s good to pause in our pursuit of happiness and just be happy.”
Shawol At heart! ✰ SHINee In the soul