Dream Girl ✰

Hello Dear! you came to my blog!
The place where I keep my dreams
I hope you enjoy the journey through my life and adventures and do not leave without comment!
Follow + Dashboard

: See you soon...!

>>Twitter


>>Instagram

Follow @shawol_here

The Past...


Dream Talking ✰


Banner Girl ✰

*Copy And Paste it into your blog
Tell me you Dreams

Please be friendly
and Respect me



Thanks To!

Skin by; Kiimy Ys
Icons by SC
Pictures: WeIt & Tumblr
Sozai: 7thdisorder
Editor: You! ~


//Tips: Dapatkan Followers untuk blog !
posted at: Tuesday, 28 May 2013 | 01:47 | 1 Love! | Give me some love?



Tajuk entri kali ni laen sikit, selalunya buat entri pasal kehidupan saya. Oklah, ramai bloggers kat luar sana nak sangat2 ade ramai followers kan? Same la, saya pun nak ramai followers jugak. Bila berblogging ni, perkara utama yang perlu kita buat tarik sebanyak boleh pengunjung ke blog kita.


  • Ada satu tips yang saya baca daripada blog Cik Aish, dia kata jika followers kita tak sampai 300, kita jadilah mesra alam dengan blogger lain untuk dapatkan follower. Lepastu, bila dapat 300, fokus pada entri pulak. 
  • Guna konsep I FOLLOW U, U FOLLOW I BACK. Konsep ni memang berkesan! Saya baru je guna konsep ni semalam dan alhamdulillah dapat 'pulangan yang lumayan jugak. Bayangkan mula2 saya ada 250 followers, then bila guna konsep ni, terus naik dan sekarang dah 284 followers. 
  • Kalu nak tarik orang, kita boleh 'hias' blog kita cantik2 supaya nanti orang suka berkunjung ke blog kita. Tulislah kat sidebar ke, "U Follow I,I'll follow U''. haha Gerenti orang yang tengah cari followers masa tu, akan follow blog korang macam saya :) Tapi korang jangan jadik jahat, bila orang tu dah follow U, korang tak mau follow diorang balik. Tak aci tuu~ 
  • Bila berblogwalking tu, jangan lupa tinggalkan jejak anda dekat shoutbox ya! 
  • Kalu ade bajet, buat kontest dengan syarat kena follow blog korang. Nie yang BEST^_^ 
  • Bila buat entri tu buatlah entri2 yang kreatif sikit, yang orang minat nak baca. Then, kalu boleh gunalah ayat yang orang senang nak faham. Elakkan guna singkatan kata, sebab orang macam saya ni bukannya faham sangat bahasa SMS. 
  • Apabila berblogwalking, tinggal la komen korang kat entri baru dalam blog yang korang jenguk tu. Itu sahaja daripada saya. Harap dapat membantu. ^_^ 


Psttt : Jangan lupa follow blog saya tau! Hehe.. Credit entry to U
-Nisha-

1 Comments:

Blogger Nurin said...

suka peplum? jemput join :) http://nurinaireen.blogspot.com/2013/06/giveaway-i-love-peplum-by-nurin-aireen.html

54 pemenang dicari! Dah join belum? Jom join! :) http://weeweennie-story-of-life.blogspot.com/2013/05/first-giveaway-by-nurin-aireen-ieyra.html

15 June 2013 at 01:46  

Post a Comment

Back to the Blog?


Name: Nisha!
Birthday: 5/8/2000
Made In: Malaysia
Hobbies: Reading, writing and listening to SHINee's songs
I Like: Coffee, K-POP, Anime and SHINee for sure <3
I Hate: Lies! ;c
I Love: My parents, my friends my Chinggu!

More than me!
I'm a Nisha . 13 years old. Live in Malaysia . But. My dreamland are in SHINee World.♡ My favorite color is blue and pink
I think in my past life I was a Drag Queen *-*
LOL. Anyway ... I'm A Super Panda Vampire Ninja Invisible ... Inveterate hedonist! Eternally in love with the sky. Normal my way. Some people say I have an obsession with Onew or Jonghyun... Well, i have it xD
“Now and then it’s good to pause in our pursuit of happiness and just be happy.”
Shawol At heart! ✰ SHINee In the soul